Hvorfor vælge OScampus?

En dynamisk og levende platform

OScampus er tænkt som en dynamisk og levende platform, hvor leverandørerne tager ansvar for de grundlæggende ting, og hvor skolerne og børnene kan udfolde sig uden begrænsninger og uden at gå på kompromis med sikkerhed og data.

I får en pakke med to danske udviklingshuse, der har øje for at støtte jer hele vejen. Dette inkluderer også de juridiske elementer, hvor vi blandt andet kan sørge for at der er databehandleraftale på plads, der er en gennemsigtighed i dataflowet, og der er en tjekliste til Datatilsynet.

Logo favicon svg

Baggrund

Et alternativ til Google Workspace

Med OScampus tilbyder vi et alternativ til Google Workspace for Education, hvor man har kontrol over ens data placering og sikkerhed. Problemet er ikke computeren, men derimod de bagvedliggende servere, hvor børnenes data ligger. Vi mener, at vores børns data skal være sikker og har derfor fokus på en open source løsning, som sikrer gennemsigtighed og klarhed.

Centrale funktioner i OScampus

STARTSIDE

OScampus holder fast i Unilogin som login-løsning. Efter login møder man startsiden, der fungerer som en portal med links til yderligere værktøjer og består af følgende elementer:

  • Topmenu med login og hjælpefunktion
  • Mine applikationer, som samler skolens relevante 3. parts applikationer. Disse kan nemt tilpasses til netop jeres behov
  • Mit arbejde, med genvej til Nextcloud, hvor der er adgang til egne dokumenter og delte dokumenter samt kommunikation
  • Menuen i venstre side med tre genveje til de mest gængse dokumentstandarder
OScampus
Nextcloud

NEXTCLOUD

Med Nextcloud får I et brugervenligt alternativ til Google Workspace med dokumenthåndtering og fildeling, der automatisk afgrænser adgangen til hver klasse og lærergruppe.

COLLABORA ONLINE

Nextcloud har en stærk og brugervenlig Office-pakke med oprettelse og redigering af tekstdokumenter, præsentationer og regnark. Dermed får brugerne mulighed for at arbejde sammen i en genkendelig online-løsning.

Collabora Online
Nextcloud Talk

NEXTCLOUD TALK

Med Talk får I et kommunikationsværktøj integreret i det daglige arbejde, hvor elever og lærere nemt kan kommunikere sammen. Alt fra spørgsmål/svar direkte i et dokument til videomøder på tværs af lokationer.

TILGÆNGELIGHED

Alle skal have den samme adgang til læring. Derfor er det vigtigt, at elever med vanskeligheder kan få den rette støtte. Der er funktioner til ’læs højt’, høj kontrast og ’fra tale til tekst’.